vrijdag 16 mei 2008

streekprodukten en folklore

We vielen de eerste zondag van de meivakantie gelijk met onze neus letterlijk en figuurlijk in de boter. Op weg naar het meer zagen we de aankondiging van een voorjaarsmarkt in Fayl Billot. We werden getrakteerd op een meiboomdans, waarbij de linten al dansend om een hoge paal een vlechtwerk vormden. We zagen de rietmakers van de enige rietwerkvakschool van Fayl-Billot (en Frankrijk?) aan het werk, die een levensgrootte ezel maakten. Plaatselijke lekkernijen van hammen, worsten en lekkere kaas werden op diverse marktkraampjes aangeboden.Via borden werden we geinformeerd over de hedendaagse franse boerderijleven. Uiteraard stonden de prijskoeien ook opgesteld, want de markt was er ook om te laten zien welke boer de beste melkkoeien had! Ook was er een klein buitenmuseum over de boter- en kaasmakerijen. En zo rond het middaguur stond het rijen dik bij de bbq. Hoe hongermakend dit ook rook, zo lang wachten in de hitte was geen aanlokkelijk idee. Al met al gaf de markt een goed beeld van wat de mensen in deze omgeving zoal bezighoudt.

3 opmerkingen:

  1. heerlijk dori om je perikelenin Frankrijk mee te mogen beleven en ook nog bedankt voor je lieve woorden opmijn blog.Ik moet ook nog even uitzoeken waarom fontaine fleuri niet linkt. tot snel yvette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is niet zo moeilijk hoor, Yvette. Fleurie schrijf je nl met ie, net als mijn eigen naam overigens.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nou ja dorie! al die eeeeees, ik heb het door nu eindelijk ik was ook de 5 vergeten maar nu linkt hij goed! wil je meer bezoek op je blog? dan kan ik misschien iets verzinnen voor je liefs yvette!

    BeantwoordenVerwijderen