woensdag 14 mei 2008

Klusserdeklus met handige hempie

Het moest er toch een keer van komen. Gelukkig waren in de eerste paar dagen van de meivakantie enkele slechte dagen. Die werden benut voor wat kleine klusjes...Zo begonnen we met het schilderen van de wanden en de plafonds in de woonkeuken. We gebruikten hiervoor kalkverf van het merk Amazona. Een van de wanden kreeg een heel toepasselijk frans 'chocolat chaude' - kleurtje. De meiden verfden lustig mee. Nick vond dat de kamer hiermee gelijk een stuk huiselijker werd.Hermann stoorde zich enorm aan de losliggende electradraden in de stal. Hij kon zijn oude studiekennis over elektrotechniek weer eens in de praktijk toepassen. Naar zijn eigen zeggen heeft hij eerst de meterkast leeggetrokken, overbodig draadwerk met afgetapedt einde (..?) werd verwijderd en vanaf de meter werd er electrapijp gelegd waardoor de losliggende leiding waarmee het woonhuis van stroom werd voorzien doorheen werd getrokken. Op een van de zolders ligt nog een stuk 'bloot', onbegrijpelijk want bij aanraking van de kroonsteentjes krijg je echt een opdonder! Klus voor de voglende keer, want het materiaal was op.

Hierna kon ook de wasmachine worden aangesloten. Er is een afvoer vlakbij de boiler aanwezig maar deze was vw het ontbreken van een extra leiding en stopcontact nog niet benut geweest. Eindelijk kan het vrouwtje wassen! - al is hulp van de kleine kaboutertjes onontbeerlijk.

Ik heb me tijdens de mooi-weer dagen bezig gehouden met het white-washen van de eikenhouten kast. De kleur past nu helemaal in het sfeertje van de schouw. Nog niet helemaal af, want het was tenslotte vakantie. De foto volgt dus nog..


Na het aanhoren van horrorverhalen over slangen in huis, 'terreur'muizen (zgn zevenslapers oftewel relmuizen die met van alles gaan smijten als ze wakker zijn) en andere enge beesten wilde ik toch wel heel graag het gat boven de driedubbele staldeur dicht hebben. Voorlopig zitten er nu wat golfplaten voor. Ook timmerde Hermann een plank onder een van de grote staldeuren, die onderaan verrot was. Beide staldeuren werden van een mooi sluitend houten schuifslot voorzien, zodat de zandzakken niet meer nodig zijn.


De meegebrachte gordijntjes van de vorige keer hebben een plekje voor het raam gekregen.

Alle rommel om het huis werd verwijderd en dat wat nog bruikbaar bij elkaar in de schuur gezet. Zo beschikken we nu over een bonte verzameling tegels, die vast wel weer een plekje zullen krijgen.

En natuurlijk niet te vergeten, het gras dat al op kniehoogte reikte werd door Hermann gemaaid onder toeziend oog van de buurman. Iets is er dus niet goed gegaan in de communicatie, want zou hij niet met de tonduese aan de gang gaan..? We schrokken van de prijs die hij er uiteindelijk voor vroeg, maar beloofd is beloofd dus betaalden we zonder mopperen. Dit doen we dus de volgende keer dus anders. Er ligt nu een aantrekkelijk aanbod van een Nederlandse scholiere die tijdens haar vakantie wel wat klusjes wil doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten