maandag 19 januari 2009

rivier La Perte de La Rigotte, Haute Marne



Niet ver bij ons vandaan op een kleine 2 kilometer lopen heeft N. eindelijk het riviertje van de Rigotte ontdekt. Van de zomer was het een drooggelegd bedje, maar nu in deze winter kan het volop stromen. Op Geoportail, een soort van google-earth op zijn frans kun je behalve de helicoptervlucht-view ook historische kaarten en detailkaarten blootleggen. Voor de echte wandelaar een must!



Behalve het riviertje bevinden zich hier ook grotten. Gezien het wild dat zich in deze omgeving bevindt, waagde N. zich niet aan een onderzoek binnenin al doet de foto anders vermoeden. In dit gebied hebben namelijk ooit mammoeten huisgehouden. Het bewijs hiervoor is een reuzemammoettand die veilig is opgeborgen in een museum waarvan mij helaas nu de naam is ontschoten.

1 opmerking:

  1. Dorie, wat zijn jullie met iets geweldig gaafs bezig! Ik ben totaal verslaafd aan die woonprogramma's op tv en zie dat jullie met zoiets bezig zijn. Ik had al eerder een beetje gekeken maar vanmorgen heb ik wat meer doorgeklikt.. Ik bedoel die programma's van zelfbouw/verbouw huizen. Ik ben altijd vol bewondering voor mensen die dat doen, zo ook voor jullie dat je het zo fors aanpakt! Wat is dat hard werken zeg. En jullie franse huis, zo mooi is het en zoveel mooier is het aan het worden. Er wordt gewerkt met liefde, dat is wel duidelijk.
    Ik wens jullie daar ook heel veel uitrust momenten want daarvoor is het uiteindelijk toch ook bedoeld denk ik.

    Linda

    BeantwoordenVerwijderen