donderdag 8 januari 2009

Rouge Gazon

Rouge Gazon? Huh, hoezo rood als een gazon groen is en sneeuw wit. Alhoewel de naam dus anders doet vermoeden, gaat het hier om een klein skigebied bij Saint-Maurice sur Moselle, gelegen aan de voet van de Ballons d’Alsace in het Vogezengebergte. Er bevinden zich meer skioorden in dit gebied zoals Gérardmer, La Bresse en Bussang.Ski-analfabeten als we zijn - ja ze bestaan nog... - hebben we besloten onze kinderen een andere start mee te geven. Vanwege dit feit werden de auto van winterbanden voorzien en had H. sneeuwkettingen aangeschaft. Bij de kringloopwinkel een ronde schaal gevonden, dat volgens N. de perfecte slee zou zijn voor steile hellingen. Maar ik had er meer nodig, dus stad en land afgebeld en me suf gegoogled op internet. Nergens te vinden. Uiteindelijk zagen we ze de eerste dag gewoon bij de kassa liggen in de plaatselijke supermarkt Colruit.... Van mijn zus had ik een zak vol met skipakken, snowboots, skipully's en skisokken geleend. Wonderwel pasten we allemaal in een pak, alleen mannetje/vrouwtje verhouding lag bij ons iets anders (hmm dank je wel Theo, we hebben dezelfde maat...). Nu zou ik het toch maar voor de show aandoen, maar je weet maar nooit. Gaan we dan echte skieen? werd er voortdurend aan me gevraagd, niet wetende dat skieen een techniek is waar je toch wel enige lessen voor nodig hebt.De hele 120km. lange weg was het mooi weer langs groene velden. We geloofden niet echt in de sneeuw totdat we uit Thiolot reden en de laatste helling namen. Ondanks de laatste wegsmeltende bultjes sneeuw gingen we toch geloven dat er hoger in de bergen ergens sneeuw moest liggen. Waar ging anders die franse auto met skilatten op het dak naar toe? De VVV-dame uit Saint-Maurice sur Moselle kon de laatste twijfel bij ons wegnemen. Er werd al volop geskied, er waren goede wandelpaden en na vele dagen sneeuw was ook de weg goed begaanbaar en geen verplichting meer van sneeuwkettingen.En zo maakten de kinderen hun eerste sneeuwduik onder een strakblauwe lucht, stralende zon terwijl ik toe keek vanuit het restaurant met een grote mok koffie en een dik boek.

********

4 opmerkingen:

 1. Hoi Dorie, het ziet er heerlijk uit, zalig toch als je dit samen kunt delen, en de kids genieten volop, jullie achter de hete chocola of zo, heerlijk. Fijn weekend, cu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Dori, het was een genoegen om alles over Frankrijk tte lezen, ik heb nog nooit van een festoen gehoord, maar wat ziet dat er leuk uit. Ik heb in Frankrijk Halloween altijd gewoon als Halloween gezien, en het leeft daar echt.Mooi ook het verhaal van de quiltjes. En wat zullen de kinderen gerollebold hebben in de sneeuw. Zijn ze nu op skiles geweest of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das ook toevallig! Wij zijn afgelopen weekend ook wezen skiën! Op zo'n 60 km van ons vandaan is er een skipiste; redelijk klein, maar alles aanwezig. En afgelopen zaterdag waren zelfs de lessen gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. How wonderful, this looks so cool after all of our heat. Thanks for commenting.

  BeantwoordenVerwijderen