vrijdag 28 mei 2010

van dik hout


zaagt men stukken van een meter!

Na een inspectie door ons stukje bos bleek er toch al iets gezaagd te zijn door onze buurman. Helaas is het werk vroegtijdig gestaakt, omdat om een aantal vage redenen zijn rijbewijs is ingenomen. Nie rijden,  nie tractor en dus ook nie kloven.  En wat we niet helemaal goed hadden begrepen was de uiterste kapdatum. Ondanks de persoonlijke uitleg hadden we niet begrepen dat de zaagklus voor 15 april klaar moest zijn om daarna de rust weer terug te brengen in het bos. We hebben uitstel gekregen tot 1 juni. De klus is voortgezet door mijn eigen 'mannetjes'.


Er zitten zowel berkenbomen tussen als eikenbomen. Deze lange jan heeft toch al aardig wat ringen. De dikke onderkant wordt straks een bijzettafel, aandenken aan onze 1e kap.


En alhoewel we ook het verlengde ultimatum van 1 juni niet hebben gehaald, er ligt nu toch in totaal nu zo'n 10 kuub om verder verwerkt te worden. Voorlopig genoeg voor de komende 3 vakantiejaren. De overgebleven 2 stammen worden meegenomen door de houtzagerij en de opbrengsten zijn voor de commune. 
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten