zondag 10 mei 2009

tout-venantVolgens het Wolters woordenboek betekent dit Jan en Alleman. De variant in de bouwwereld is bij Wolters echter niet bekend. Als de fransman het snel zegt klinkt het fonetisch als 'toufenan'. Dan is het toch heel prettig dat je in bouwmarkt een aantal potjes op een rijtje aantreft met daarop de juiste schrijfwijze met bijbehorende inhoud. De kalkgroeven in de regio van de Haute Marne bieden diverse soorten grindsoorten en tout-venant bevat een gemengde korrel, groffe steentjes en korrelig zand en alles daartussen in. Werken met materiaal uit de omgeving heeft onze voorkeur.Bij de firma Bongarzone in Poison-les-Fayl werden we goed en snel geholpen. De prijs voor dit grind is een kleine twintig euro, een goed alternatief voor zand, dat minstens het dubbele kost. Bij de keus tussen wit of kartonkleurige tout-venant, hebben we gekozen voor het laatste want als gebruik voor een terras zou een groot wit vlak verblindend kunnen werken. Met een schuin hoofd werd er naar de aanhanger gekeken, zouden we nu echt zo dom zijn en denken dat we een vracht van 10 kuub hierin mee konden nemen? Als je een beetje kunt rekenen, en laat dat maar aan H. over, weet je beter. Dus werd de volgende ochtend in alle vroegte met een hoop kabaal een flinke berg voor de staldeuren gestort. Diezelfde dag zijn er al zo'n 35 kruiwagens naar achteren gesjouwd.

3 opmerkingen:

 1. You are doing such great work on your house in France! A big commitment of time and energy and also money! I hope you are managing to do some creative things as well?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo
  Ik vind dit een superleuke site. We hebben net zelf een vakantiehuis in jullie buurt (genevrieres) gekocht en hebben er afgelopen paasvakantie voor het eerst in gewerkt (er is nog heel veel te doen). Als ik zin heb om er naar toe te gaan, surf ik snel even naar jullie site. Ook handig om al die tips over de omgeving te lezen. Blijf vooral verder gaan met deze blog!
  groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Nola, yes working on this house is great - we try to re-use materials as much as possible. And when possible I will do my creative things also there!

  Hi Hanneke, leuk dat jullie ook het avontuur van een vakantiehuis zijn aangegaan. Werk blijft er altijd hoor, dus ook gewoon op tijd stoppen om het vakantiegevoel te behouden!

  BeantwoordenVerwijderen