vrijdag 8 mei 2009

ciel d'orage
Neen, dit keer geen onweer of blikseminslag in ons huis. Lange tijd heb ik getwijfeld over de kleur die we de luiken zouden geven. Al rondrijdend door dit gebied hebben we verschillende variaties gezien. Veel groene, blauwe, witte maar ook rode luikjes zijn er te bespeuren. En tegenwoordig ook bruine brrrr kunststof. Uiteindelijk zijn we met zijn allen gegaan voor een zacht grijsblauwe en hebben we de kwast ter hand genomen in deze meivakantie. Blauw, grijs en wit is toch wel typisch voor deze streek en voor Frankrijk in het algemeen. Ik heb me later laten vertellen dat achter de rode luiken meestal Nederlanders zich thuis houden... Dit grijsblauw combineert overigens heel mooi met rood. En natuurlijk hoop ik dat deze ciel d'orage kleur niet het onheil oproept, maar juist zal gaan afweren.

1 opmerking:

  1. Geinig die streek'regels' omtrent het kleurgebruik.
    In deze streek, Nièvre, is het juist andersom. Rood, het baskisch rood, is typisch voor deze omgeving en als je blauwe luiken ziet, is het een huis van nederlanders.
    Overigens is er voor de Nièvre, en misschien ook voor andere departementen, een speciaal boekje uitgegeven waarin kleur- en materiaalgebruik uitgelegd worden mbt de renovatie van huizen. Veel handige en praktische tips zodat niet alleen de 'stijl' van het gebied behouden blijft maar er ook evt. problemen voorkomen worden. Maar ik vermoed dat dergelijk info ook op te vragen is bij de mairie of de DDE.

    BeantwoordenVerwijderen