zaterdag 16 mei 2009

'landingsbaan' - stappenplan voor een terras

Het weer wordt weer mooi - dus tijd om buiten de handen uit de mouwen te steken!



stukje gronddoek leggen van 4.20x12 mtr en hierop eventjes fluitend 35 kruiwagens grof puin van het oude dak storten

Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten. Zo ook hier. Het leggen en waterpas stellen van het houten terras op een aflopende rotsachtige laag nam liefst een ochtend in beslag. Dit terras ligt ongeveer in het midden. Zou het direct bij de deur liggen, dan is de kans op uitglijden groot.

bedekken van de puinlaag met tout venant, dit keer maar 45 kruiwagentjes. Het tout venant goed laten inregenen alvorens verder af te werken indien gewenst.

met hulp van een lieftallige assistente de planken vastschroeven

en op zijn tijd stoppen voor een wijntje ook al is het bijna af.......
.
Dit stuk terras wordt straks gespiegeld en aan weerszijden nog aan huiszijde uitgebreid. Het terras wordt alvast op hoogte gebracht, zodat binnen- en buitenruimte gelijkvloers en daarmee 'rolstoelvriendelijk' zullen zijn. De bedoeling is dat een deel straks wordt gelegd met de grotere natuurstenen die ook van het dak komen. Dit zijn redelijke platte stenen, maar niet vlak. Het houten terras ligt dan als een soort 'tapijtje' in een bed van steen en biedt plaats voor een nog te maken grote houten tafel. En ik heb nog veel meer plannetjes in mijn hoofd, maar die vertel ik H. nog maar even niet.....
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten