zondag 1 maart 2009

een gat in de markt...?


Heerlijk struinen op de weekmarkt van Jussey in een voorzichtig voorjaarszonnetje. In deze tijd van het jaar is het allemaal nog bescheiden, geen boertjes uit de omgeving die hun wijntjes laten proeven of hun eigengemaakte confitures en worsten aanbieden. Dat wordt bewaard voor de toeristen die van de zomer zich laten verleiden om de lekkernij voor thuis aan te schaffen. Het zijn nu vooral praktische zaken die denk ik vooral de fransman en fransvrouw moeten aansporen om in de buidel te tasten. Een kleine selectie van enkele typische marktwaren. De enige echte franse jagerspetjes en jagershoeden, kurken in pakketjes van 45 stuks, vrolijke kachelpijpborstels, onvervalste huisschortjes en huishansoppakken van velours 'grenouilletes' in frisse streepkleuren voor klein én groot.... zou dit ooit nog een plek gaan veroveren op de Albert Cuyp?

2 opmerkingen:

  1. Geinig hè?!
    Die jagershoedjes en -petjes mogen ze van mij overigens wel achterwege laten. Goh, wat ben ik blij dat het afgelopen zaterdag de laatste dag om te jagen was... kunnen de katten eindelijk weer veilig in het bos banjeren en wij weer genieten van de herten en reeën voor de deur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aha, vandaar dat wij de buurman nog een keer in jachttenue zagen vertrekken - de laatste dag dus. Gelukkig maar, want onze kids willen ook graag veilig rondbanjeren in het bos..

    BeantwoordenVerwijderen