dinsdag 24 juni 2008

donder en bliksem!

Ai, ai vanmiddag kregen we een verontrustend emailtje binnen van de burgemeester William " l'orage et la foudre ont frappé sur votre maison, mais juste sur le compteur électrique qui est detruit...", daarbij toegevoegd een drietal foto's.

Eerst dacht ik dat iemand een flauwe grap met ons wilde uithalen en ons op deze manier met diverse virussen wilde besmetten. Helaas de flauwe grap blijkt waar te zijn. Na diverse telefoontjes met de buurvrouw en Guido die ons via de vorige eigenaar Robert liet weten dat er een inslag was geweest is me dat wel duidelijk geworden. Ons beginnersgeluk heeft zijn eerste deukje. Ik kreeg even een knoop in mijn maag bij het zien van de foto's... van het draadwerk is weinig meer van over....

Hoe ernstig de schade is weten we nog niet. Vooralsnog blijkt alleen de electrameter in de brand te hebben gestaan. Volgens William waren er geen andere problemen. Op de boiler en wasmachine na waren alle apparaten van het net af. Gelukkig heeft William de SCICAE electriciteitsmaatschappij gevraagd e.e.a. te repareren. Morgen horen we meer van hem. We kunnen eventueel via Skype contact met hem opnemen. Zover waren wij nog niet eens op digi-snelweg! Direct het programma geinstalleerd en een headsetje gehaald. Straks kijken of het werkt.

We hebben een verzekering afgesloten, er is betaald en getekend, maar het is nog even afwachten hoe goed we zijn verzekerd. Klusje voor morgen..

Hoe vervelend dit allemaal ook is, het is goed te ervaren dat men bezorgd is en dat we dus ook op afstand worden geholpen, ondanks dat we nog niet zo lang 'bewoners' zijn. Chapeau voor deze hulp!

3 opmerkingen:

 1. Skype? In Frankrijk??? Dat hebben ze in ons dorp, denk ik, nog niet uitgevonden!
  Hopelijk valt de schade mee!
  Wij halen in elk geval altijd alle stekkers eruit, en zetten de hoofdschakelaar uit, als we langere tijd afwezig zijn. maar ja, bliksem tegenhouden is redelijk lastig...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zou een 'parafoudre' (bliksemafleider)(wat is de franse taal toch eenvoudig!) helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vervelend als je dan zo ver wegzit maar inderdaad, jullie hebben al heel veel goede contacten opgebouwd zodat je niet het gevoel hebt onmachtig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen