dinsdag 17 juni 2008

wat eten we vanavond?Ik lees net van een echte roerommer op de blog Koers op Frankrijk het stuk over streekgerechten. Het water loopt je in de mond bij de beschrijving van al die heerlijkheden....

Ik weet niet wat hier zoal op tafel verschijnt met de zomerfeesten, maar het toeval wil dat onze buurman niet alleen handig is met de maaimachine, maar ook aardig met de pollepel overweg kan. We hebben al een aantal keren van zijn kookkunst mogen genieten. Deze champignonnenragout is gemaakt van paddestoelen, die hij eigenhandig in het bos heeft geplukt daarbij volgens zijn eigen zeggen het gevaar van de 'serpents' (slangen) niet geschuwd. We kregen het mooi geserveerd in ragoutbakjes. Vreemd genoeg doen ze er augurken door, waardoor het een beetje zuur smaakte. Rauw heb ik ze ook geproefd; dan smaken ze een beetje peperig. Als extraatje gaf hij ook nog een zakje diepgevroren paddestoeltjes, die heb ik later in de week lekker met spekjes door de pasta gedaan!

Ook bracht hij ons in de meivakantie een schoteltje met een soort pate erop. Aangezien wij zijn uitleg niet direct begrepen maakte hij met venijnige handgebaren duidelijk hoe dit beestje uiteindelijk in de pan belandde om tenslotte te eindigen als ...... 'fromage du tête'.... en dat waar de kinderen bij zaten! En ja hoor, weer stukjes augurk erin. Desondanks hebben wij toch nog de helft ervan weg kunnen werken.

wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten