vrijdag 22 april 2016

alweer bijna een jaar verder....

Tijd vliegt en ik ben al bijna vergeten wat er vorig jaar allemaal gedaan is. Het was een druk jaar in alle opzichten, met weinig tijd om te bloggen. Gelukkig wisten we ons wel iedere keer aan de Nederlandse hectiek te onttrekken om vervolgens heerlijk te onthaasten op ons plekje in LDF. Dat kan zijn met lekker eten aan het meer met vrienden. Of gelijk s'avonds hetlampje ophangen dat op diezelfde dag nog op de rommelmarkt was gevonden.


Uiteraard is er ook nog geklust. Hopelijk zullen de foto's wat duidelijkheid brengen in wat er gedaan is. Na het aanbrengen van de diverse waterleidingen in de familiekamers - voor en achterslaapkamer - en wandjes kon er eindelijk begonnen worden aan de afwerking. De focus lag op de voorslaapkamer met het tegelen van de inpandige douche (de derde) en toilet (de vierde!). Wat een aantal, zoveel luxe kennen we niet eens in Nederland.


Tegenwoordig hebben we ook internet, het voelde als een soort heiligschennig. Ineens komt de wereld weer binnen en even leek het alsof er geen verschil was tussen de stress in Nederland en het zo gewenste onthaasten in LDF. Het is eigenlijk een kwestie van hoe je er mee omgaat. Inmiddels hebben we een goede balans gevonden. Als het lukt alleen s'avonds de mail checken en daarna weer afsluiten.  Onze hotspot zit in een tupperware doosje, zodat het ook bij regen blijft functioneren. Via Lebara hebben we een frans telefoonnummer en daarvoor kopen we iedere keer als we naar Frankrijk gaan voor 1 of 3 Gigabite aan internet. 


Ik doe soms ook nog wel wat. Zo heb ik heerlijk gewerkt aan het maken van mooie printafdrukken met de plaatselijke bloemen. Heerlijk in  alle rust, met grote potten en pannen in de atelier-keuken, die nu nog provosorisch van betonblokken en ook weer met eiken houten planken in elkaar is gezet.


In juni hebben we een boiler gekocht en is de wastafel geplaatst, gemaakt van de eikenplanken voor de vloer. De slaapkamer krijgt al aardig vorm...


De zomervakantie is er vooral voor de kinderen. Er is een grote vuurplaats gemaakt door de jongens. Gemetseld en wel! De buren hadden inmiddels een grote houtstapel van zo'n 15 sterre neergelegd, die in kachelklare stukken gespleten moesten worden. Er is een begin gemaakt om de wirwar van draden in de stal in goede banen te leiden. En na zoveel werk is het heerlijk om verwend te worden met een lekkere maaltijd buiten,  om af te koelen in het water en het lukt H. zelfs een boek te lezen bij het meer van Villegusien. Sante!

 Inmiddels is het herfst, eind november. De bomen kleuren prachtig rood. Dijon geeft nog een heerlijke nazomer-zonnewarmte. In de slaapkamer voor wordt een dakraam geplaatst, deels voor het licht en deels om de stukke dakpannen weg te nemen. Een wereld van verschil! Er wordt verder gewerkt aan de leidingen in de stal, zodat er geen losse kroonsteentjes meer in het zicht zijn. En voordat we naar huis gaan wordt de goot nog even geleegd. Dan wordt alles afgesloten voor de winter en het zal pas eind februari van 2016 zijn dat we terugkeren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten