dinsdag 5 mei 2015

lente!

Door de werkzaamheden op onze kwekerij lukte het niet om zoals gebruikelijk eind februari te gaan. We hoeven ook geen rekening meer te houden met de schoolvakanties, wat ons deed besluiten om maar liefst 2 weken met de Pasen weg te gaan.


We hadden geluk, want de zon scheen volop. Wat een verrassing om nu eens in een andere tijd in ons huisje in Frankrijk te zijn. Om dan die eerste ontluikende bloesem te zien tussen de kale takken. In de velden overal bloeiende vruchtenboompjes, dat belooft wat voor het najaar!


Gezeten op een stoeltje 'wandelde' ik over het terras, die door het warme weer geheel met onkruid was overwoekerd. Hoe dan anderen dat, die een nog veel grotere erf hebben. Nemen ze toch maar het gif ter hand...? Iets wat ik liever niet doe. Nu heb ik gelezen dat pure schoonmaakazijn een heel goed middel is. Dat ga ik zeker de volgende keer eens proberen. 

Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat er klussers zijn en mensen die liever in de tuin bezig zijn. H. zit het liefst tussen het hout en de spijkers. Langzamerhand verandert het huis in een droomplek. Onze tuin is nagenoeg nog hetzelfde als bij aankoop. Wie weet verandert ook dit stukje ook ooit nog in een klein paradijsje....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten