zondag 4 november 2012

radiostilte....

la douce france..
Na een rommelig voorjaar vol met workshops en een drukke zomer in de kwekerij eindelijk weer eens tijd om wat te schrijven over onze plek in Frankrijk. De rollen lijken zich te gaan omdraaien. Steeds vaker gaan we met zijn tweetjes weg, de kinderen blijven thuis omdat er allerlei verjaardagsfeestjes zijn, sportwedstrijden gespeeld worden en zaterdagwerk is. 

Tosca en Lars, resp. nichtje en vriend van Nick
De week in in augustus was gevuld met bezoek. Onze oudste zoon kwam met een vriend, op de heenreis gebracht met de auto op de terugreis met de trein. Halverwege de week kwam het gezin van mijn zwager in de camper langs voor een dag of drie. En alles voegde zich goed samen, van groot tot klein. Het weer hielp uiteraard goed mee, we konden de hele dag buiten zijn of vertoefden ons bij het meer.

een nieuw gat is bijna geboren
Er werd uiteraard ook nog wat geklust. We hebben besloten om het tijdelijke toilet in de 2e badkamer iets te verplaatsen en een apart toilet ervan te maken. Zo kunnen gasten ook naar het toilet als iemand staat te douchen. Daartoe werd er een nieuw deurgat gefreesd en wat muurtjes opgemetseld. Hermann draaide net het laatste schroefje in toen zijn broer zich aanmeldde..

houtzagerij in Les Loges

We hebben ook nog een bezoek gebracht aan de houtzagerij in Les Loges in de buurt van Chalindrey. Het plan is om de voorgevel van ruw houten planken te voorzien en op deze houtzagerij weet men daar wel raad mee. Monsieur Philippe Perrin nam alle tijd voor ons en gelukkig kunnen we via de email onze bestelling doorgeven.

van Chalindrey naar Paris voor € 38,00
De vakantie vloog om en nadat we de jongens op de trein hadden gezet in Chalindrey, gingen we zelf ook weer richting huis. Via Mouzon dit keer, omdat daar een tentoonstelling in het viltmuseum was met een werk dat ik ooit heb gemaakt onder de titel 'il faut une fleur'....

1 opmerking:

  1. Hè hè, ik dacht al, waar blijft ze toch.....;
    Leuk om weer eens de vorderingen te zien.
    Et bien le bonjour de Paris , Will V

    BeantwoordenVerwijderen