vrijdag 9 november 2012

eindelijk..'permis de construire' !

de oude situatie
mbv photoshop is er een houten gevel ingetekend
Een aanvraag van een half jaar geleden om de oude houten staldeuren vervangen door een houten gevel met wat ramen lijkt heel simpel. Echter de 'declaration prealable' kwam terug en ervoor in de plaats kwam een dik pakket met als verzoek eea in 4-voud int dienen, een zgn 'permis de construire'... Dit was stukken ingewikkelder, ook al konden we veel vragen overslaan. Het is nog twee keer terug gekomen omdat onze kennis van het technische frans tekort schoot, maar net juist voor onze herfst-verblijf kwam het dan toch eindelijk binnen! Zoals op de foto is te zien hebben we gekozen voor een houten gevel. Dit om de sfeer van het pand te behouden. Hermann stond te trappelen van ongeduld. Gelijk na aankomst gingen we naar de houtzagerij om onze bestelling die per email was doorgegeven, te bevestigen. Helaas, op zaterdag wordt er niet gewerkt. We gingen op maandag terug en gelukkig troffen we Philip hard werkend aan onze bestelling. De eerste boom lag klaar voor de zaag, maar hij had zeker nog een week nodig voor alles klaar was. Hmm, een streep door onze planning. Toen ik hem vertelde dat we in december er weer zouden zijn, klaarde ook het gezicht van Philippe op. A-dan had hij meer tijd en B-dan kon hij rechte bomen bestellen. Nu had hij alleen maar kromme bomen en de planken zouden dan kunnen gaan torsen. Een win-win situatie dus.

oude situatie
Nadat ie de goten had schoongemaakt is Hermann is  begonnen aan de 2e raampartij voor boven in de opening. Hij lijkt zijn hand er niet meer om te draaien voor het maken van een kozijn, in dit geval 320x70. Met de juiste spullen en maten kom je heel ver. En soms zaag je iets teveel af, maar dan lijm je zo onzichtbaar mogelijk de ontbrekende stukjes er gewoon weer tussen...

eindelijk verdwijnen de oude platen
en toen was er licht...
De voorgevel staat ietwat naar voren, maar het is wel de bedoeling dat de raamvlakken en het houtvlak recht staan en op gelijke lijn in de gevel. Om de ongelijkheid van de bovenste balk op te lossen is er een dikke oude plank met koeienringen er tegen aangeschroefd. Prachtig gezicht en een nuttig effect. Want nu had het raamkozijn een afdichting bovenaan. Middels een tijdelijke loopbrug is het in zijn eentje gelukt om het grote kozijn te plaatsen. Eindelijk zijn de lelijke golfplaten weg en kan het licht vrij gaan binnenstromen.

alsof het er altijd al gezeten heeft.....
En tenslotte is er een betonnen voet gestort, waarop straks de gevel kan rusten.

een vers gestorte voet!

1 opmerking:

  1. het lijkt allemaal zo simpel maar als ik herman op die ladder zie staan...brrrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen