dinsdag 27 oktober 2009

niets moet, alles mag


.
Werken in je vakantie zal voor velen niet de 1e keus zijn, maar voor ons voelt het klussen aan deze franse boerderij als een liefhebberij. We hebben geen werkplannen opgesteld en gaan daar aan de gang wat nodig is of waar we zin in hebben. Zo blijft het spontaan, leuk en ontspannen voor iedereen. Het lijkt wel of de kids zich steeds meer thuis voelen in deze manier van vakantie houden. Spontaan steken ze de handen uit de mouwen.
.

.
Van mijn vader kregen we terrasplanken mee. Het was onhandig om ze eerst ergens in de weg te leggen, dus werden de planken direct verspijkerd tot een nog groter terras. Bovendien scheen het zonnetje en konden we zo weer meer dakpuin en toutvenant wegwerken. Het open stukje wordt ophoogd als de achterkant-pui is aangepast.
.

.
Halverwege de week werd het natter buiten. H. had het idee om electra in de 1e bovenslaapkamer te maken, maar kreeg echter zin om aan de 2e slaapkamer boven het woonkamer-keuken gedeelte te beginnen. Maar geen enkele oude balk is recht en de natuurstenen muur heeft vele uitsteeksels. Met heel veel pas- en maatwerk en een aantal krachttermen is er toch een balkenlaag aangebracht. En na een dag zwoegen nam de voldoening de overhand en kon hij trots zijn op dit resultaat.
.
.
Bij de firma Weldom in Langres hebben we een nieuwe partij grenen vloerdelen (B-keus) gehaald voor het maken van een plafond, zoveel als de aanhanger kan laden en de auto kan trekken. Het personeel is daar alleraardigst, vertaalt uit zichzelf in het Engels als je niet op het juiste franse woord komt(!) en met het opgebouwde puntensysteem kregen we ook nog eens 5% korting. N. hielp met opsteken van de planken en waagde zich af en toe aan het kortzagen van de planken. Het spannendste moment was hoe H. zich door de laatste opening van het versgetimmerde plafond de weg naar beneden zocht....
.
.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen en vooral de "zonnige" foto's doen in deze winterse tijd behaaglijk aan. Ik kwam toevallig op deze site toen ik op zoek was naar "toutvenant". Stiekem heb ik twee foto's geleend van jullie site, als het niet goed is laat het me dan weten, dan verwijder ik ze direct.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is prettig te weten dat je ze hebt geleend - zou ook graag zien waar en met een bronvermelding. Stuur je een mailtje.

    BeantwoordenVerwijderen