maandag 27 oktober 2008

steentje voor steentje....



Na een zondagje relaxen werden op maandag de mouwen opgestroopt en de sloophamer ter hand genomen. Op de bovenverdieping waren ooit kamers, met een gat als tussenverbinding net aan de verkeerde kant van de schoorsteen. Vroeger kwam hier de trap vanuit de woonkeuken op uit, maar deze is verplaatst naar de stal. Om een logischer routing te krijgen wilden we de opening verplaatsen; het muurtje van de ene kant afbreken en tegelijkertijd weer opbouwen aan de andere kant. Klinkt heel simpel eigenlijk. Maar dat was het dus niet.

Buurman Olivier kwam natuurlijk ook even kijken en gaf hier en daar advies; kant en klaar cement is veel te duur (ja, is waar maar deze zakken zijn voordelig uit Nederland meegenomen), je gebruikt heel veel cement (ook waar, we moesten nog eens 5 zakken bijkopen omdat een cementmolen niet a-la-minute voor handen is en de laatste net voor ons neus was weggekocht), gebruik gipsplaten om de muur af te werken (nee, geen gipsplaats - we houden van rustique..), neem kalkverf om te schilderen (ja-ja, mooi en tevens vochtdoorlatend)



Teamwork is er geleverd door Nick en Louca - twee dagen hard werken - en alles is gerecycled. Al deze foto's zijn gemaakt door Tessa. Hermann heeft volgens zijn eigen zeggen op de Franse wijze en slag gewerkt. Aan twee kanten zijn de grote stenen gestapeld en met een dot cement vastgezet en in het midden is al het puin en gruis gestort.

Eindelijk dus 'echt' aan de slag! Of was het slechts een vingeroefening voor het grote werk straks......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten