zaterdag 5 maart 2011

stapel brandhoutDeze tijd van het jaar wordt er weer flink af en aan gereden om de gezaagde boomstammen uit het bos te halen. Wij hebben het lotnummer aan ons voorbij laten gaan, want onze voorraad is nog zeker voor de komende 2 jaren voldoende om de kachel op te stoken. Bovendien is het een hele klus om alles te zagen en het vervolgens drie keer te stapelen. Een keer in het bos, vervolgens op de aanhanger en tenslotte op de droogplek. Dat stapelen van boomstammen is een vak apart. De oude bewoners van het dorp hebben zo hun eigen manier. Overal in het landschap en zelfs voor de deur zie je dit soort houtstapels. Het levert een prachtig ritmische lijnenspel op. 


3 opmerkingen:

 1. Voor een open houtvuurtje zitten is voor mij wel zo ongeveer het mooiste dat er is. Zo te zien lukt dat bij jullie nog avondenlang.
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij maken ons er een stuk gemakkelijker vanaf. We bestellen ons hout en monsieur André brengt het in nette stukken tot aan de deur. Wij kruien het naar binnen en stapelen het op. Natuurlijk is het heel romantisch om het zelf uit het bos te halen, maar die romantiek laten we dan maar voorbijgaan.

  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt helemaal gelijk Hermine, maar we wilden het graag eens één keertje hebben meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen