zondag 7 november 2010

een doosje met schatten en een koffer vol witgoed


De laatste vide-grenier van het jaar, 24 oktober. We hadden er een rit van 85 kilometer voor over, net even voorbij Dijon. De wereld was van ons alleen, niemand in velden of wegen te bekennen. Zon wisselende zich af met af en toe een flinke stortbui. De verkopers in Pluvault waren de boel al aan het inpakken toen wij aankwamen. Ik plukte een stapeltje witte linnen doeken als een verzopen kat uit een krat op de grond en vroeg wat ie daar nog voor wilde hebben. Op mijn goedkeurende blik, maar nog niet met een knik besloten, kwamen er allerlei andere witte boerenlinnen lakens te voorschijn. Vervolgens werd alles in een koffer gepropt en voor € 10,00 was ik de gelukkige eigenaar.


Gretig door zo'n deal keek ik in een heel klein doosje. Ik zocht naar manchetknoopjes om mijn eigengemaakte polswarmers te sluiten. Er lag nog zoveel meer in dat ik besloot zelf een deal te maken en nog eens € 10,00 bood. Met de koffer op mijn scoot tussen stoel en stuurkolom geklemd en mijn benen erboven op en het doosje bovenin mijn mandje vertrokken we weer. Het was vast een vreemd gezicht, maar dat kon me niets schelen. Ik was zielsgelukkig met zoveel moois, waarvan de mariahangertjes misschien nog wel de meest ontroerende waren.   


3 opmerkingen:

 1. in mijn klas op de modistenopleiding is een dame die allemaal medailes tegelijk aan een ketting draagt en dat ziet er erg leuk uit, veel plezier met je aankopen,groet Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige aankopen heb je gedaan. Wat zul je blij geweest zijn en dat oude linnen goed is zoooo mooi en heerlijk om te hebben. Zelf als gordijn zijn ze nog mooi.

  Groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met zulke leuke aankopen , geweldig !
  Groetjes ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen