woensdag 3 juni 2009

standaardmaten



'Even' een oude boerderij verbouwen is niet mogelijk en al helemaal niet als je het s-a-m-e-n wilt doen. Voorbeelden genoeg in de verbouwprogramma's op televisie. Nu hadden wij het voordeel dat de benedenverdieping al een aardige basis heeft gekregen. Over een kleurtje wordt je het wel eens en als het niet staat is dit snel overgeschilderd.



Anders wordt het bij constructie-werkzaamheden. Nu na 1 jaar pakken we de eerste grotere klus aan. De 'kleine' slaapkamer boven, 'klein' in vergelijking met de rest van de kamers die komen gaan en toch nog maar liefst 6.00x3.75 gaat meten. De kneep zit 'em in de hoogte. H. wil graag werken met de standaardmaten van de gipsplaten, die volgens zijn zeggen 2.60mtr hoog zijn. Ik daar en tegen wil uitgaan van de 'standaard'maten die de boerderij aan ons geeft en dat is een stuk hoger. Tegenargumenten als groot zat, meer stoken en platen te kort worden verworpen met meer ruimtelijk gevoel, extra deken en platen overdwars.


Vrouwelijke logica, ik weet het niet. Maar mijn gevoel zegt dat als je een 'standaard'doos in je oude huis bouwt net zo goed een nieuwbouwhuis had kunnen nemen. Dat je een grote stoere oude balk niet boven het plafond moet zitten, maar juist onder het plafond nog in het zicht moet laten komen. En dat een kromme balk ook wel 'recht' gemaakt kan worden met steentjes, deden ze vroeger ook. H. is al een end op weg, maar beter ten hele gekeerd, dan ten halve gedwaald... We zullen zien, nemen er nog een wijntje op en slapen nog wat extra's nachtjes voordat we dit 'akkefietje' gaan slechten .
*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten