vrijdag 5 juni 2009

De nieuwe kleuren van de Haute-Saone?


Rijdend vanuit ons department de Haute-Marne door de dorpjes in de Haute-Saone kom je soms wonderlijk gekleurde huizen tegen. Lenoirr, een van de followers, mailde* me dat er in veel andere departementen tot in detail geregeld is welke kleuren en materialen er gebruikt mogen worden en welke soort ramen je moet kopen als je gaat renoveren. Toen ik de kleur van de dakpan niet had genoemd op onze vergunning, kwam het direct retour met de aantekening dat zonder vermelding van de kleur de aanvraag vernietigd zou worden. In dit departement lijkt de rem eraf gehaald te zijn. Jammer is het dat het rustige, oude karakter van de omgeving hiermee vervaagt, maar vrolijk wordt ik er wel van.
*Voor wie meer wil weten over de kleuren in Frankrijk kijk dan eens in 'Les couleurs de la France' van J-P. et D. Lenclos

2 opmerkingen:

  1. Van zulke gekleurde huizen word je inderdaad vrolijk! Dergelijke kleuren zie je in de Nièvre toch niet. Misschien herinner je je nog van ons vorige huis dat we de luiken blauwpaars hadden geschilderd? Hele discussies in het plaatselijke café of dat nou wel door de beugel kon. We zijn met ons tweede huis dan ook voor veilig, roddelvrij baskisch rood gegaan.
    Succes met de verdere ontwikkelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hello thanks for comment on my blog, I cant seem to find your other blog?
    love miriam :)

    BeantwoordenVerwijderen