maandag 20 oktober 2014

apres-midi


Zondagochtend, de bakker heeft haast en rijdt onze deur voorbij. Dan maar zelf op pad, zelf het stokbroodje halen en op ons gemak boodschappen doen. We hadden een uitnodiging om bij de buren iets te eten met als tijdstip 'apres-midi'. Lekker borrelen op het moment dat de 5 in de klok is, dachten we nog. Maar al snel werd door een telefoontje van de andere buren duidelijk dat apres-midi niet het borreluurtje is, maar strak na de middag, als de klok 12 uur heeft geslagen...


Zondagmiddag, half een. We zitten aan een typisch gedekte tafel met chipjes en glazen Kir. Speciaal voor deze gelegenheid is er een grote gerookte ham aangeschaft, die vakkundig door Jean-Marie in dunne plakjes wordt gesneden. We zitten met zijn allen in de mooie kamer en het is gezellig. Nederlandse gesprekken worden afgewisseld met franse woordjes.


Uiteraard komt ook de Boeuf Bourgignon op tafel, waarvan het vlees van de wangen komt. Volgens de franse buurtjes het malste stukje vlees voor de boeuf. Het vlees smolt inderdaad om je tong.


Zondagavond, 5 in de klok. Het toetje bestond uit een appelflan en een goddelijke chocolade mousse. We keerden rond 5 uur pas terug naar huis om alleen nog maar uit te buiken op de bank bij de kachel. Eten hoefde die dag echt niet meer..
1 opmerking:

 1. Onze Overburen die een chique chambres d'hotes runnen hebben het vaak over het gerecht waar iedereen van smult.
  En ja, hoor dat is joue de boeuf, koeienwang dus. Wij hebben het wel eens gegeten bij hun en ik moet zeggen,,mmmmm!!
  hier in Nederland kun je het vast niet kopen.
  Misschien tot ziens
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen