donderdag 21 augustus 2014

atelier-cuisine

oude situatie ooit bij aankoop




Het was lekker weer buiten en we besloten om de muren van wat ooit koeienstal was te gaan pleisteren. Door de warmte zou het dan sneller drogen. Op het spiegelmuurtje van de badkamer was al een beetje geoefend, dus H. waagde zich aan een grotere klus. Maar dat viel toch niet mee met al die ongelijke muurvlaktes. Eerst werd de muur met een gele voorstrijk behandeld om daarna met dikke klodders pleister afgedekt te worden. Gelukkig hoeft het allemaal niet perfect te worden en mag het met de franse slag. Al met al heeft het toch een paar dagen in beslag genomen, dus voor andere klussen was nu even weinig tijd.


Langzamerhand komt er iets in zicht van wat een atelier-zomerkeuken moet gaan worden. Er is inmiddels veel gebeurd al is dat niet direct te zien. Het belangrijkste was destijds het ophogen van de doorgang en het verleggen van de balken met zo'n 50 centimeter hoger om zo een gelijke vloer te creeeren met de rest van het huis. oude situatie hier en hier
Er er een plafond ingekomen, er zijn aan- en afvoerleidingen gelegd voor het water en er zijn diverse elektra punten aangebracht. Provosorisch is er een gootsteen en een kookplaat geplaatst. Ook is begonnen met het afwerken van de muurkast, ooit een doorloop naar de trap. Wie weet komen we de volgende keer toe aan het aanrechtblad en de vloer....



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen