donderdag 31 oktober 2013

'obby 'ermann

Op de vraag van onze buurman Jean-Marie of hij moe was van al dat werken, begon 'ermann te lachen. Thuis is werken en hier is al dat klussen 'obby! 'ermann laat zich door geen enkele zon verleiden om eens languit te gaan liggen, liever ligt ie languit op de vloer om te lassen, te schroeven of te boren.

oude situatie - deur voor 2e toilet wordt uitgehakt, zomer 2012
In de zomer 2012 werd begonnen aan het verplaatsen van het 2e toilet. Deze zomer is aangevangen met de 2e badkamer met 3e toilet. En nee, dit is geen luxe, maar biedt wel comfort. Want zeg nu zelf, je staat net poedelnaakt en ineens moet je nodig! Dan is het handdoek om, de gang in en hup snel naar het 2e toilet. Ai bezet! Dan fluitend verder door de stal via de woonkamer en slaapkamer naar het 1e toilet, want deze deur kan niet op slot en je weet niet of ie bezet is. Daarom werd er deze zomer democratisch besloten dat in de 2e badkamer (bijna op de oude plek..) wederom een wc komt. Een echte 'obby-klus!

Eerst werden alle dozen, een oude hoge koelkast en ander gekregen spul eruit gezet. Het was al snel een rommelhok geworden. Vervolgens werd het nieuwe oude stenen spatmuurtje afgebroken. De douche verplaatsen we nu naar het midden en wordt een duo-douche met glazen spatwand (overigens ook democratisch besloten nu resp. zoon en dochter beiden hun 'lovers' mee hadden genomen op vakantie..). Heerlijk dat hakken, echt een 'obby :)

ouderwets lassen...
Het leidingenwerk zou eerst ouderwets en goedkoop worden uitgevoerd met gesoldeerde koppelingen. Maar goedkoop werd uiteindelijk duurkoop. Was eindelijk alles aangekoppeld, bij de laatste aandraai begon steeds weer ergens water te sijpelen. Uiteindelijk is alles vervangen door snelkoppelingen en daarmee geen lekken meer. Wel 2 dagen werk, oh nee 'obby....

Het viel ook niet mee om de juiste bochten te vinden voor al die leidingen die naar een afvoerbuis moeten worden geleid. Uit alle meegebrachte materialen bleek het net niet tussen te zitten. En werd er dus weer 30 km verderop in de enige DHZwinkel het ontbrekende stukje gehaald. Maakt allemaal niet uit, alles over voor je 'obby!
zoveel bochtjes, zoveel knietjes. De keuze is reuze!
Toen kon eindelijk de achterwand van het 3e toilet geplaatst worden. De leidingen voor boven zijn ook alvast aangelegd. Als het slangetje niet had ontbroken in het spoelsysteem, dan had ook de pot nog geplaatst kunnen worden. Nog ff wachten dus met het plaatsen-van-de-pot-'obby..

wandje geplaatst en leiding doorgetrokken naar boven.
Voor het afvoergootje moest er toch nog een groter gat uit het beton worden gehakt, zodat het goed zou passen. Vervolgens is alles netjes afgesmeerd en ook deze klus is voor even gedaan... Volgende keer weer meer 'obby

met passen en meten....
Het begint langzamerhand ergens op te lijken!2 opmerkingen: