vrijdag 28 december 2012

stoer eiken

  
Eindelijk, eindelijk is er een echte start gemaakt met de nieuwe gevel.
Op maandagochtend, een week voor Kerst, lag er een stapeltje stoere eikenhouten planken in Les Loges voor ons klaar - 4 meter lang, 2 cm dik, en tussen de 20-30cm breed met een ruwe rand. Prachtig om te zien hoe van dikke boomstammen met gemak in een immense zaagmachine de planken van de lopende band komen rollen. En weer nam Phillippe alle tijd voor ons. H. handen jeukten om aan de slag te gaan.  Een beetje regen weerhield hem er niet van om te beginnen. En met de ruime oversteek van het dak bleef ie eigenlijk aardig droog. Alles bij elkaar was het een kleine week werk.


1. 2ehands deur en de nieuwe eikenhouten planken staan klaar 
2. het uitzetten van het frame met kozijnen van deur en ramen
3. afwerking met myofoldoek en start met het potdekselen van de planken
4. grote gevel is bedekt met eikenhouten planken, grote staldeuren blijven nog even
5. start met de kleine gevel, kleine staldeur volgt nog
6. deur en glas zijn erin gezet, worden nog geverfd


De gevel is gebaseerd op het hergebruik van kozijnen en het behoud van een landelijke, stoere sfeer. Zo past het wonderwel bij de grove stenen van de boerderij. De buren zijn vol lof erover. Wij zijn nog niet helemaal overtuigd of de kleur van het hout zo moet blijven en hoe we de deur gaan 'camoufleren', zodat het meer een geheel wordt en minder voordeur.


Er komt nu heerlijk veel licht naar binnen en de kou en wind blijven nu buiten. Tegen de binnenkant zit er nu  een betimmering van OSBplaat op. De staldeuren worden een volgende keer ontleed en als het lukt hergebruikt voor keukendeurtjes of als tafelblad.  

2 opmerkingen:

 1. Hoi allemaal. Mooi die houten planken. Hard gewerkt hoor, knap! We komen het een keertje in het echt bekijken. Ik vind de kleur van de planken erg mooi. Niet te snel gaan schilderen.
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent welkom Hanneke, hopelijk ontmoeten we jullie dan ook in het echt....

   Verwijderen