vrijdag 11 mei 2012

wachten op vergunning















We zijn eindelijk zover om iets aan de voorgevel te doen. Er komt veel wind doorheen en de vergane grote staldeuren maken het oude stallengedeelte onaantrekkelijk om doorheen te gaan. Zeker als je s'avonds naar boven wilt om te gaan slapen. Omdat het vanaf de weg zichtbaar was het ons aangeraden om de verbouwing toch maar via een vergunning te doen. We hadden reeds in maart het formulier 'declaration prealable' ingevuld, maar kregen dit terug in een enveloppe vol met postzegels met het verzoek een 'permis de construire' in te vullen. Er is me verteld dat niet iedere burgemeester hierop zit te wachten en daarom dit soort verbouwingen oogluikend toestaan, want alles moet maar liefst 4x worden geprint. Aan de andere kant als je het niet volgens de regels doet, kan het zomaar zijn dat je in het cachot beland..

Om niet geheel werkeloos af te wachten heeft H. de plastic golfplaat eerst verplaatst om alvast daarachter de eerste raampartijen te plaatsen en af te werken met een paar rijen stenen. Zo'n zelfde partij komt ook in het grotere gedeelte aan de bovenkant. Het plan is verder om de gevel niet al te veel te veranderen en de sfeer van hout te laten bestaan. Naast een aantal hoge ramen en een deur worden de vlakken opgevuld met horizontale gepotdekselde donkere ruwhouten planken. Wordt vervolgd...    

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen