dinsdag 20 september 2011

De eco-molen in Vernois s/ManceReeds voor een derde maal kwamen we Laura en Teun tegen op een van de vele vide-greniers. Laura en ik kennen elkaar van het vilten. Het toeval bleek dat Laura regelmatig in Frankrijk kwam bij Teun op nog geen 35 kilometer bij ons vandaan. En sinds deze zomer heeft ze een permanente intrek genomen. Des te meer een reden om ze eens op te zoeken en hun bijzondere eco-behuizing van wel 4 woningen (!) te bezichtigen. De huizen hebben een lange voorgeschiedenis en liggen midden in een prachtig landschap van weilanden en oerbossen. Tevens zijn er in de buurt een aantal leuke kleine plaatsjes.


Teun heeft samen met Laura zelf al veel opgeknapt. Van kozijnen tot vloeren, hij draait er zijn hand niet voor om lijkt het wel. Er zijn prachtig rondgebogen raampartijen door hem gemaakt. De betonnen vloeren zijn bewerkt met een traditionele patroonroller en ingewassen met een donkere was. In de tuin worden allerlei groenten en bloemen gekweekt voor eigen gebruik. Het meest bijzondere is toch wel dat de energie via zon, wind en hout wordt opgewekt. Op hun eigen website De Eco-Molen kun je de diverse huizen bekijken.


We leerden gelijk een franse gewoonte. De meegebrachte fles wijn wordt altijd geopend en door de gasten zelf gedronken. De gastheer zelf drinkt eerst uit zijn eigen fles alvorens mee te drinken uit de andere fles.
Je kunt er een heerlijke relaxte vakantie houden en als je wilt vermaakt worden door de workshops die er  worden georganiseerd. Teun en Laura zijn kunstenaars in het onthaasten en met een poes op schoot voel je je gelijk helemaal thuis.


1 opmerking:

  1. Ha wat leuk om je weer te lezen.
    Ik heb de hele zomer op brocantes uitgekeken naar een scootmobiel. Misschien zit je toch niet in onze buurt.

    Groetjes,
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen