maandag 23 mei 2011

hoera, mijn man is klusser!

Na al die dramatische verhalen op televisie kan ik oprecht trots zijn op mijn eigen vent. In afgelopen meivakantie heeft hij heel wat werk verzet. Er ligt nu een basis, zodat er aan minstens drie ruimtes verder gewerkt kan worden. De moeilijke vraag voor hem is nu, welke...


De moeilijkste en zwaarste klus waren het hoger aanbrengen van de balken in de achterruimte. De balken hoefden slechts 30 cm. hoger en sommigen moesten worden aangesleept van buiten. Dit lukte wonderwel gelukkig met hulp van een domme kracht, een lier en zoonlief. Een klus van drie dagen en na deze training van steeds 150 kg omhoog liften, woog ik slechts nog een veertje. Ook het hakken van nieuwe gaten was een pittig werkje. Om de ruimte van bovenaf een landelijk aanzien te geven is er zo'n 37 pak aan witgekalkte grenen houten planken als plafond weggelegd.Voor onvoorziene gasten hangt er nu tijdelijk een 2e toilet in de ruimte voor de 2e badkamer, zodat zij niet steeds meer door onze slaapkamer hoeven bij een dringende boodschap. Het gat van deze ruimte is aan de stalkant gedicht en er zit een deur in bij de trapkant. Dat het van bovenaf voor de liefhebber een pee(p)-show kan zijn door de gaten in de 'declassĂ© hout, moeten ze voorlopig nog even voor lief nemen. 

Bij de trap hangt er nu een werkzame recht-toe-recht-aan-leuning, alle idealistische designideeen van een mooie berkenhouten stam uit het bos ten spijt. Het heeft niet helemaal de juiste lengte, maar ik (en met mij vele anderen) kom nu redelijk makkelijk boven. Onder dient een kapstokhaakje als steun en boven trek ik me op aan een balkspalk. Het belangrijkste is dat ik me niet meer aan de balken hoef op te hijsen of me als een aap naar beneden laat slingeren.  


3 opmerkingen:

 1. en als je dan boven aangekomen naar links afbuigt en de eerste deur ingaat, ja ik bedoel die onder het zwaluwnestje, dan heb je daar heerlijke dromen.
  Het waren heel bijzondere dagen voor mij in jullie maison fleurie..................
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste, ik volg al tijden de blog, met name over de verbouwing, maar ik zie dat het aantal artikelen per jaar afneemt, blijf publiceren, het is leuk om te volgen, met vriendelijke groet,

  Henk Kl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Henk dat je ons zo trouw volgt. Ik zal proberen weer wat meer te schrijven, want er gebeurt altijd wel iets.

  BeantwoordenVerwijderen