maandag 3 november 2008

Dyon


In een dichte mist vertrokken we op vrijdagochtend naar Dyon. Het is zo'n 75 km rijden, maar door deze mist duurde het wat langer. Onderweg werden we opgeschrikt door een groot beest midden op de weg, aangereden. Vermoedelijk een das. In het jachtseizoen worden ze opgejaagd en rennen ze nietsvermoedend over....


In Dyon zelf was de mist eindelijk opgetrokken. De terrasjes in de zon waren goed bezet. Op vrijdagochtend is het gezellig druk in centrum - er is een warenmarkt en rommelmarkt. Vrij snel vonden we vlakbij een parkeerplekje in de parkeergarage voor slechts € 1,00 per uur. Volgens de kinderen had ik veel bekijks met mijn kleine scootmobiel. Het gekke is dat ik dat niet eens meer in de gaten heb. Ik heb alleen oog voor al dat moois om me heen en dit keer op zijn Hollands 'kijken, kijken, niet kopen.......' Even twijfelde ik bij het zien van deze stookketel - zou het iets zijn voor het verven van wol? Maar die gaten dan? Waar laat je zo'n groot ding? Is hij wel oud? We zijn maar gewoon weer doorgelopen en wat rest is deze foto.

5 opmerkingen:

 1. I think I may have to learn how to speak and read in Dutch language. I love your pictures. xt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Teresa, thanks for your comment - I love to make these pictures and it is easy to get such a nice one, cause 'la douce France' is such a nice and photogenic country. By the way, if you try the English translatingbutton of google on the right site of this page you will get an idea what's all about...
  xD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die pot met gaten had ik ook niet durven kopen. Is die om alcohol te stoken misschien of sap? Of zou ik helemaal fout zitten?
  Om wol te verven heb ik bij een 2e hand shop een duitse sapmachine gekocht. Top? Met elektrische schakelklok voor.......... euro 5,oo .
  O ja, naar Dyon 75 km.......... ik ga daar ook een huisje kopen. Lekker dichtbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HAPPY BIRTHDAY!!
  Have a wonderful day and I hope you get a piece of cake today too!
  Sxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dori you have been tagged, so my blog.

  BeantwoordenVerwijderen